FATMA ÖKTEM

Folketingsmedlem

E-mail: stemfatma@gmail.com
Telefon: +45 61 62 52 99

Mit navn er Fatma Öktem. Jeg kommer fra Aarhus, hvor jeg stadig bor den dag i dag. Tidligere har jeg siddet i regionsrådet her i Region Midtjylland, og i dag sidder jeg i Folketinget som Venstres ligestillingsordfører. Derudover er jeg stolt ambassadør for Den Gamle By og medlem af Trygfondens bestyrelse.

Jeg har et hjerte, der banker for Østjylland. Jeg gik ind i politik, fordi jeg vil kæmpe for, at du kan leve netop det liv, du har lyst til, uden at staten og andre skal blande sig i det, så længe du overholder lovgivningen. Grundtvig sagde engang: "Kun den er fri, der lader næsten være fri med sig." De kloge ord gælder os alle. Jeg tror på, at noget af det, der gør vores samfund stærkt, er, at det er et mangfoldigt samfund. Vi har brug for frihed til forskellighed, og den frihed gælder alle uanset køn, religion, etnicitet og seksualitet. 

Jeg kender Østjylland og vores udfordringer. Jeg har også holdt i kø på E45, hvor trafikbelastningen stadig er alt for stor, i forhold til hvad infrastrukturen er gearet til. Jeg har debatteret med vanvittige imamer med middelalderlige verdenssyn i Grimhøjmoskéen. Jeg har mødt kvinder, der er ofrer for negativ social kontrol. Jeg kender vores erhvervslivs udfordringer, landbrugets muligheder for grøn omstilling og Østjyllands vækstpotentiale. 

Men jeg er også opmærksom på de store nationale udfordringer. Ligestillingen i Danmark er ikke lige så god, som vi altid bryster os af, men jeg tror ikke på, at løsningen kommer med kvoter og tvang, men de rigtige rammer. Dem vil jeg være med til at sikre. Den grønne omstilling står også lige så højt på min prioriteringsliste – ligesom den bør gøre for ethvert menneske på denne jord. Vi skal investere og forske os til de mest effektive løsninger, for det er noget af det, vi er allerbedst til her i Danmark. Derfor skal vi gå forrest ved at skabe grønne arbejdspladser.

Jeg er rigtig glad for den tillid, medlemmerne af Venstre i Skanderborg har vist mig. Jeg er jeres kvinde på tinge, og jeg glæder mig til at besøge jer. Der er rigtig meget arbejde forude, og jeg glæder mig meget til at samarbejde med jer!